24 Ekim 2015 Cumartesi

Vikings


Vikings 2013'de Amerika ve Kanada'da yayına girmiş bir dizidir. Vikinglerin hayatını özellikle Ragnar Lodbrok'un hikayesini anlatmaktadır. Dizi hayranları şu anda dördüncü sezonu beklemektedir. İlk sezon dokuz bölüm, ikinci sezon on bölüm ve üçüncü sezonu da on bölümden oluşmaktadır. Her bölüm yaklaşık kırk beş dakikadan oluşmaktadır.
     Konusuna gelirsek eğer dediğimiz gibi İskandinavya mitolojisinin en önemli kahramanlarından Ragnar Lodbrok'un hayatını ele alan barbar bir toplumu ele almaktadır. Barbar dememin sebebi bir çok yazı okuduğumuzda böyle bir genellemenin olmuş olmasındandır. Ticaretle veya başka türlü kazanç elde etmek ile değil, gözüne kestirdiği topraklarda önüne gelen her şeyi yıkıp yıkan, bütün hazineyi kendisine alan bir millet olarak bilinirler. Kendilerine barbar denmesinin sebebi aslında bundan dolayıdır. 
   Lodbrok bir çiftçidir. Eşi Lagertha ve ufak oğulları Björn ile normal bir hayat sürmektedirler. Lodbrok çiftçi olmasına rağmen gayet geniş düşünen halktan biri olmasına rağmen halktan farklı düşünen birisidir. Earl Haraldson Kattegat'ın ilk kontudur. Düzenli olarak seçilmiş Kattegat savaşcılarıyla denizler ötesi seferlere çıkarlar. Lodbrok seferlere çıkanlardan birisidir. Ama kafasında hiç gidilmeyen yerlere yeni yerler keşfetme düşüncesi vardır. Genel olarak dizi Lodbrok'un başa geçmesiyle başlamaktadır. 
    Konu gidişatı olarak hiç beklenmedik anlarda olan olaylar ölen insanlar Game of Thrones'u andırmaktadır. Zaman geçirmek için efsanevi dizilerden birisi bana göre. Dört gözle dördüncü sezonu bekliyorum. Kahramanlar o kadar ayrıntılı işlenmiş ki resmen karakterlerle bağ kuruyorsunuz. Lagertha olsun Ragnar olsun Floki vs. olsun hepsinin kaderi sizi derinden etkiliyor. Eğer zamanınız varsa hiç düşünmeden başlamanızı tavsiye ederim. 

      İyi hafta sonları (:

1 yorum: