13 Mart 2016 Pazar

SON 5 SENENİN OSCAR KAZANAN FİLMLERİ

   
     2012 - THE ARTİST


THE ARTİST
         2012 yılının Oscar alan filmi The Artist ile giriş yapıyoruz. 1927 ve 1932 yıllarını ele alan bir hikayesi var. Teknolojinin yenilikler getirmesi Hollywood için değişikliklere neden olmuştu. "Ses" evet artık filmler gürültülüydü. Aktörlüğün bitişi aktrislerin başladığı zamanlardı. Bu değişimi ele alan The Artist filmi 84. Oscar ödüllerinin sahibi oldu. Bunun yanında dört dalda daha Oscar'a sahip oldu.







       2013 - OPERASYON: ARGO
OPERASYON: ARGO

      Ben Affleck'in yapımcısı, yönetmeni ve oyuncusu olduğu Operasyon Argo filmi 2013 yılında şanslı olan, Oscar'a uzanan film olmuştu. ABD'li altı diplomatın rehin alınıp İran'dan kaçırılmasını konu alan bir film. Dramatik ve gerilim türünde olan filmin çok iyi bir oyuncu kadrosunu da barındığını söylememiz lazım. Ben Affleck başta olmak üzere Byran Craston, Alan Arkin ve John Goodman gibi geniş bir kadroyu bulunduruyor içinde. İzlemenizi tavsiye ederiz.








    2014 - TWELVE YEARS a SLAVE

TWELVE YEARS a SLAVE
     12 Yıllık Esaret, 2014 yılında en iyi film ödülünü almıştı. Bunun yanında en iyi uyarlama senaryo ödülünü almış ve bu filmle beraber en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülünü de Lupita Nyong'o kazanmıştı. Tarihsel dramatik bir film. Yapımcılığını Brad Pitt üstlenmiştir. Solomon Northup'un 12 yıllık kölelik hayatı işlenmiştir. Yönetmen koltuğunda ise Steve McQueen yapmıştır.
  






      2015 - BİRDMAN

BİRDMAN
           Ünlü yönetmenin Alejandro Gonzalez İnarritu harika bir filmi ile Birdman 2015 yılının Oscar ödülünün sahibi. Kara mizahı ve dramı bir arada işleyen bir film. Eğer İnarritu'nun filmlerini seviyorsanız bu filmine de bayılacaksınız. Zamanında bir süper kahramanı (Birdman) canlandıran, sonrasında ise havası kalmayan fakat bunu kazanmak için tiyatro şovu ile eski ününe kavuşmayı planlayan Michael Keaton'un başrolünü üstlendiği bir kurgu. Harika bir zaman geçirmek için izlenecekler listenize kesinlikle eklemelisiniz.




        2016 - SPOTLİGHT

SPOTLİGHT
        Yönetmen ve senarist koltuğunda Tom McCarthy gördüğümüz ve bu senenin taze Oscar sahibi bir film. Boston Globe adlı gazete altında Spotlight Takımı bir hikaye peşine düşer ve bunu açığa çıkarmak için ellerinden geleni yapmaya çalışırlar. En iyi film dalında ödül alırken yanında bir de en iyi özgün senaryo ödülünü de kaptılar. Mark Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams gibi bir çok usta oyuncuları barındırmakta. 

   İzlenmesi gereken ve son Oscar'ı alan bu filmle birlikte beş senelik Oscar filmlerimizin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Şimdilik bu kadar diyelim ve sözü 2016'da gelecek olan filmlere bırakalım bakalım bizlere ne tür filmler sunulacak hepimiz göreceğiz.

2 yorum: