8 Kasım 2015 Pazar

Dem Kafe ( Karaköy)



  Bu sefer çayınızın yanına. Hem de altmış adet ile. Gezdiğimiz beğendiğimiz başka bir yeri daha sizlerle paylaşmak istiyoruz. 
Ben, Sen, Biz Biz.
   İşte yine şık giyinmişiz buluşmuşuz. Programımızı yapmışız. Taksimden aşağı yavaş yavaş yürüyoruz. Ama ne yavaş " şuraya girelim, buraya girelimlerle." Önceden kararlaştırdığımız, İnternet'ten araştırdığımız yakınımızın tavsiyesi ile Dem Kafeye gitmeye karar verdik. Karaköy'de ara sokakta güzel bir mekan. İlgi alaka çok güzeldi. Menü aldık en başta söylediğim gibi altmışa yakın çay çeşidi var. Gerçekten insan hepsinin tadına bakmak istiyor. Hava sıcak olduğu için daha çok buzlu çaylara yöneldik. Çok güzeldi çaylarımız. Yanında ufak bir kasede leblebi ve bir kaç çeşit kuru yemiş vardı. Gayet hoş sohbet ettik iki saate yakın oturduk. Teşekkürler Dem (:
Adres ; https://goo.gl/maps/pkqDxK8xiRG2
Dem Kafe






    Günümüz bununla bitmedi. Eminönü'ne gittik. Akşama doğru iyice karnımız acıkana kadar zorladık kendimizi. Çarşılarda tükettik bütün enerjimizi. Ufak ufak taze  kuru yemişler aldık. Ayrıca oraya kadar gidip o mis gibi Mehmet Efendi kahvesinin yanından sadece koklayarak olmaz deyip kahve de aldık. Ardından artık karnımız konuşmaya başlayınca, akşama doğru o eşsiz manzara eşliğinde, Galata Köprüsü'nün ayaklarında söylemesi ayıp balığımızı yedik. Ardından sağ olsunlar çay ikramları ile bir saat daha İstanbul'un batışını seyrettik. Ertesi güne daha canlı uyunmak üzere. 
İstanbul
   Böylelikle İstanbul'u az da olsa içimize bir kez daha çekme imkanı bulduk. Gezip görülecek o kadar yer var ki. Her adımı hayrete düşürüyor. İstanbul..
   
Galata Köprüsü





     



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder