12 Kasım 2015 Perşembe

Zoraki Kral (The King's Speech) (2010)

Zoraki Kral
   İngiltere Kralı 6. George kekemedir. Kardeşinin tahtan çekilmesi üzerine yeni İngiltere Kralı 6. George olacaktır. Fakat büyük bir sıkıntı vardır. Kral dediğin hitabet konuşmasında halkın güvenini kazanmalı ve ayakları yere sağlam basmalıdır. 6. George'n çözmesi gereken büyük bir sorundur ve bunun için devamlı uğraşan birisidir. Çoğu uğraşları devamlı gelip giden doktorlar vs. hiçbirisi çözüm bulamamıştır. En sonunda Elizabeth Bowes'un bulduğu bir doktora giderler. Doktorun değişik tedavi yöntemleri vardır. Az çok adı bu tedaviler ile duyulmuştur. Kendine çok güveni vardır. Hatta kral geldiğinde krala siz tedaviye istekliyseniz iyileşeceğinize garanti verebilirim demiştir. Doktora gidip gele bir süre sonra arkadaş olurlar. Kısaca 6. George'n kekemeliğini anlatan hoş bir filmdir. İstek olduktan sonra her şeyi yapabilirsiniz mesajı vermektedir. 


Filmden bir kare
   Film çok beğendim. Konusu yönüyle de çok iyi bir senaryo. En başa çıkmak da her zaman zordur fakat en üstte kalmak çıkmaktan daha da zordur. Bolca ödüllü bir film. İzlemenizi tavsiye ediyorum. İyi seyirler dilerim. 
 

4 yorum:

  1. İlginç bir konusu var http://yagmurtozu.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle ilginç bir konusu izlemenizi tavsiye ediyorum Esmanur Yüksel. Yorumunuz için teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil
  3. merhaba bloğunuz hayırlı olsun :) takibe aldım bende beklerim. bu arada bu filmi Severek izlemiştim :) iyi bir tavsiye olmuş

    http://beautybeybi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkür ederiz :) Bizde iade-i ziyaret edeceğiz. Filmi biz de çok severek izledik ve beğendiğimiz için paylaşımda bulunduk. Tekrar teşekkürler @beauty beybi.

    YanıtlaSil